Welkom bij huisartsenpraktijk Akkerman in gezondheidscentrum Rokkeveen-Oost. Wij bieden u de mogelijkheid om online veel van uw zaken zelf te regelen, op het moment dat het u het beste uitkomt. U doet dit veilig via Mijngezondheid.net

Onze praktijk is op dit moment niet open voor inschrijving van nieuwe patiënten.

NPA certificaat logo

Informatie corona

Ook tijdens de coronacrisis is uw huisarts bereikbaar voor vragen of klachten waarover u zich ongerust maakt. U kunt telefonisch contact opnemen met de assistente, of een bericht sturen via mijngezondheid.net. Wij hebben maatregelen getroffen, om u zonodig veilig op de praktijk te kunnen zien.

Heeft u koorts en bent u benauwd: kom dan NIET naar de Huisartsenpraktijk en ook NIET naar de Huisartsenpost, maar neem telefonisch contact op.

Vrijdag 14 mei is de praktijk gesloten, heeft u die dag huisartsenzorg nodig die niet kan wachten tot de volgende werkdag, luister dan het bandje om te horen welk nummer u moet bellen.

Voor vragen over de covid vaccinatie in de huisartsenpraktijk, zie uw ontvangen brief voor vaccinatie of kijk op onderstaande sites. Bent u geboren in 1956 t/m 1960 en heeft u geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact op met de huisartsenpraktijk.

Update 17-5-21

In tegenstelling tot wat er in de media en door minister de Jonge is gemeld, hebben nog niet alle mensen uit 1961-2005 met een indicatie voor de griepvaccinatie een uitnodiging voor de corona vaccinatie ontvangen. Het streven is dat dit uiterlijk zaterdag 22 mei wel het geval is. Heeft u dan nog geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de praktijk (liefst via mgn mail, of telefoon).

Alle mensen die van de huisarts een uitnodiging ontvangen voor een corona vaccinatie (geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-1960) hebben een uitnodiging bij de post ontvangen, is dat niet het geval, neem dan contact op met de praktijk.

 

Update 21-5-21

De tijd tussen de astra zeneca prikken blijft in principe gewoon 10-14 weken, mocht u door vakantie echt verhinderd zijn voor de 2e prik ,dan kunt u contact opnemen met de assistente om een ander datum in te plannen. Doe dit zo ver mogelijk van tevoren!

Heeft u algemene vragen over corona, kijk dan op de volgende websites:

Informatie in eenvoudige taal vindt u bijvoorbeeld op de website van Steffie

Heeft u een afspraak op de praktijk, kom dan alleen of, als u niet zelfstandig kunt komen, met maximaal 1 begeleider. Zo kunnen we zo goed mogelijk afstand bewaren en hebben we geen volle wachtkamer.

Coronavaccinatie door de huisarts

De huisartsenpraktijk gaat óók coronavaccinaties geven.
Het RIVM bepaalt wanneer onze regio aan de beurt is. De 1e groep (zie onderstaand) is inmiddels opgeroepen.

De patiënten die aan de beurt zijn voor een prik, krijgen een brief van ons. Daarin staat wanneer u de prik kunt komen halen en hoe u de afspraak gemaakt kan worden.

Er zijn drie groepen mensen die als eerste een prik van de huisarts krijgen met het vaccin van AstraZeneca:

  1. mensen die geboren zijn in 1956 en 1957 (deze mensen zijn bekend bij de praktijk, zij hoeven niets te doen en ontvangen automatisch een brief voor de vaccinatie);
  2. volwassen mensen van 18-62 jaar die heel zwaar zijn (BMI > 40);
  3. volwassen mensen met het syndroom van Down die nog thuis wonen (dus niet in een woonvorm, bewoners van woonvormen zijn al gevaccineerd).

Oproep voor patiënten die heel zwaar zijn

Hoort u bij de mensen die heel zwaar zijn? Het kan goed zijn dat wij niet weten dat u zo zwaar bent. We kunnen u dan ook geen uitnodiging voor de vaccinatie sturen. Als uw BMI meer dan 40 is, zou u dat dan aan ons willen laten weten?

BMI uitrekenen

Op de site van Thuisarts.nl of de site van het Voedingscentrum vindt u een handig hulpmiddeltje om te berekenen hoe hoog uw BMI is.

U kunt uw BMI ook zelf uitrekenen door uw gewicht in kilo’s te delen door het kwadraat van uw lichaamslengte in meters. Als u bijvoorbeeld 65 kilo weegt en u bent 1,70 meter lang, dan berekent u uw BMI als volgt: 65 kilo / (1,70 x 1,70 meter) = 22,5.

Oproep voor ouders/verzorgers van thuiswonende volwassenen met Downsyndroom

Ben u ouder en/of verzorger van een thuiswonende volwassene met het syndroom van Down, wilt u dan ook contact opnemen met de praktijk?

Mensen van 60 tot en met 62 jaar en andere groepen

Volwassenen van 60-62 jaar met een BMI lager dan 40, komen later aan de beurt. Hoort u bij deze groep, dan hoeft u niets te doen. U krijgt vanzelf een brief van ons als u aan de beurt bent. De overheid bepaalt wanneer andere groepen aan de beurt zijn voor vaccinatie. Wij kunnen dat niet voor u veranderen. Meer informatie vindt u op coronavaccinatie.nl. U  kunt ook bellen met het landelijke informatienummer: 0800 1351.

__________

Afspraken praktijkondersteuner somatiek

De praktijkondersteuner somatiek doet weer reguliere afspraken op de praktijk. Longfunctietesten zijn alleen nog niet mogelijk. Als u niet naar de praktijk kunt of wilt komen, dan kunt u bellen om een telefonische afspraak te maken.

Huisarts in opleiding

In de praktijk Rokkeveen-Oost is een huisarts in opleiding werkzaam, dokter Onverwagt. In onze praktijk vinden wij het leuk en belangrijk om toekomstige collega's het huisartsenvak te leren en te laten ervaren.

Huisartsen in opleiding werken ongeveer een jaar bij ons. Ze zijn al basisarts als ze bij ons aan de slag gaan en willen zich specialiseren tot huisarts.

Als u belt voor een afspraak, hoort u bij welke huisarts u een afspraak heeft. Als u per se geen afspraak bij de huisarts in opleiding wilt, kunt u dat doorgeven aan de assistente. 

Afspraak maken

Vanwege het coronavirus is het nu niet mogelijk om online een afspraak te maken

  • 08.00 - 12.30 uur: u kunt bellen voor het maken van afspraken, visites aanvragen of opvragen van uitslagen
  • 08.00 - 11.30 uur: u kunt bellen voor het maken van afspraken of visites aanvragen voor dezelfde dag (bel zo vroeg mogelijk)
  • 13.30 - 17.00 uur: u kunt bellen voor zaken die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten
079 361 11 11

Spoed

Overdag op werkdagen
Bel naar de praktijk op telefoonnummer 079 - 361 11 11 en kies meteen keuze 1 

Avond/weekend/feestdagen
Voor dringende zaken die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur, belt u de huisartsenpost:
079 - 343 16 00

Betrouwbare en onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid
Thuisarts.nl is bedoeld voor iedereen die informatie zoekt over gezondheid en ziekte. Bijvoorbeeld als u wilt weten of u naar de huisarts moet gaan. De site wordt gemaakt door artsen.

 

Bezoek www.thuisarts.nl

Adresgegevens en openingstijden

Groenblauwlaan 145
2718 GH Zoetermeer

Veel zaken kunt u online met ons regelen, op het moment dat het u het beste uitkomt. Ga hiervoor naar mijngezondheid.net

De praktijk is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur 

Online diensten

Wij bieden online diensten aan via MijnGezondheid.net (MGn). Log hieronder in met uw DigiD. Heeft u nog geen account of inloggegevens voor MGn? Klik op: aanvragen account. Meer informatie over MGn

Aanvragen account

Wat kunt u doen op MijnGezondheid.net (MGn)

  • Herhaalrecept
  • Berichten
  • Onderzoeksuitslagen
  • Mijn dossier

Ketenzorg

In ketenzorg werken zorgverleners samen om u de beste hulp te kunnen geven als u chronisch ziek bent. Er zijn verschillende zorgprogramma’s die u hier kunt bekijken.

Hoe blijf ik gezond?

U kunt zelf veel doen om gezond te worden en te blijven. Bijvoorbeeld gezond eten en stoppen met roken. Hier leest u hoe u gezond kunt leven en welke hulp u daarbij kunt krijgen.

Medewerkers

Annemieke Akkerman
huisarts

maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

portret huisarts Akkerman
Annelotte Kannekens
huisarts

woensdag

portret huisarts Kannekens
Emma Ririmasse
Praktijkondersteuner somatiek

portret praktijkondersteuner somatiek Emma
Nanda den Hoedt
praktijkondersteuner somatiek

portret praktijkondersteuner ggz Nanda
Richelle Scholtes
Praktijkondersteuner somatiek

dinsdag, donderdag

portret praktijkondersteuner somatiek Richelle
Petra van Schajik
Praktijkverpleegkundige ouderen

portret praktijkverpleegkundige Petra
Fred Snoek
Praktijkondersteuner GGZ

maandag, donderdag

portret praktijkondersteuner GGZ Fred
Anne José Mouw
praktijkondersteuner jeugd

Nathalie van der Beek
Praktijkassistente

woensdag, vrijdag

portret praktijkassistente Nathalie
Marga Groen
praktijkassistente

woensdag, donderdag, vrijdag

portret praktijkassistente Marga
Jacqueline Martens
praktijkassistente

maandag, dinsdag, donderdag

portret praktijkassistente Jacqueline
Erica Smit
praktijkassistente

maandag, dinsdag

portret praktijkassistente Erica

Image

foto van twee handen die elkaar aanraken