Welkom bij huisartsenpraktijk De Rooij en Lelieveld. 

Op deze site kunt u informatie vinden over de praktijk van de huisartsen Mw. A.A. de Rooij-Grandia en Mw. P.A.J. Lelieveld-van Reisen in gezondheidscentrum De Leyens, te Zoetermeer. Wij bieden u de mogelijkheid om online veel van uw zaken zelf te regelen, op het moment dat het u het beste uitkomt. U doet dit veilig via Mijngezondheid.net.

Onze praktijk heeft het NHG patiëntveiligheidskeurmerk behaald / is geaccrediteerd, en voldoet daarmee aan de strenge normen van de beroepsgroep voor veilig werken en werken aan continue kwaliteitsverbetering. Helpt u ons te blijven verbeteren door uw mening te geven via de patiënt-enquêtes? Deze worden anoniem verwerkt. Klik op de link om uw indrukken in te vullen voor Mw. A.A. de Rooij, Mw. P.A.J. Lelieveld of de Praktijkorganisatie. Dank u voor uw moeite !

Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Er is meerdere dagen per week een arts in opleiding tot huisarts (AIOS) bij ons werkzaam. 

  NPA certificaat logo

  Informatie coronavirus

  Heeft u koorts en bent u benauwd: kom NIET naar de Huisartsenpraktijk en ook NIET naar de Huisartsenpost, maar neem telefonisch contact op.

  Heeft u algemene vragen over corona, kijk dan op de volgende websites:

  Informatie in eenvoudige taal vindt u bijvoorbeeld op de website van Steffie

  Coronavaccinatie door de huisarts

  De patiënten die aan de beurt zijn voor een prik, krijgen een brief van ons. Daarin staat wanneer u de prik kunt komen halen. Wij vaccineren met het vaccin van AstraZeneca. Wij hebben geen invloed op welk vaccin wij mogen gebruiken. 

  A.s. vrijdagmiddag 9 april staan de eerste afspraken voor het vaccineren bij ons gepland: de aangewezen doelgroep heeft van ons een uitnodiging ontvangen. Komt u echt a.u.b. op het in uw oproep aangegeven tijdstip. Alleen dan kunnen wij de 1,5 meter voor u organiseren.

  Op dit moment is nog onduidelijk of wij daadwerkelijk mogen vaccineren: houdt ook het nieuws hierover in de gaten. Als het RIVM groen licht geeft, gaan wij vaccineren zoals gepland. Als landelijk het vaccineren opgeschort wordt, ontvangt u zodra het weer mogelijk is een nieuwe oproep van ons.  

  Er zijn drie groepen mensen die als eerste een prik van de huisarts krijgen.

  1. mensen die geboren zijn in 1956 en 1957 (deze mensen zijn bekend bij de praktijk, zij hoeven niets te doen en ontvangen automatisch een brief voor de vaccinatie);
  2. volwassen mensen van 18-62 jaar die heel zwaar zijn (BMI > 40);
  3. volwassen mensen met het syndroom van Down die nog thuis wonen (dus niet in een woonvorm, bewoners van woonvormen zijn al gevaccineerd).

  Oproep voor patiënten die heel zwaar zijn

  Hoort u bij de mensen die heel zwaar zijn? Het kan goed zijn dat wij niet weten dat u zo zwaar bent. We kunnen u dan ook geen uitnodiging voor de vaccinatie sturen. Als uw BMI meer dan 40 is, zou u dat dan aan ons willen laten weten?

  BMI uitrekenen

  Op de site van Thuisarts.nl of de site van het Voedingscentrum vindt u een handig hulpmiddeltje om te berekenen hoe hoog uw BMI is.

  U kunt uw BMI ook zelf uitrekenen door uw gewicht in kilo’s te delen door het kwadraat van uw lichaamslengte in meters. Als u bijvoorbeeld 65 kilo weegt en u bent 1,70 meter lang, dan berekent u uw BMI als volgt: 65 kilo / (1,70 x 1,70 meter) = 22,5.

  Oproep voor ouders/verzorgers van thuiswonende volwassenen met Downsyndroom

  Ben u ouder en/of verzorger van een thuiswonende volwassene met het syndroom van Down, wilt u dan ook contact opnemen met de praktijk?

  Mensen van 60 tot en met 62 jaar en andere groepen

  Volwassenen van 60-62 jaar met een BMI lager dan 40, komen later aan de beurt. Hoort u bij deze groep, dan hoeft u niets te doen. U krijgt vanzelf een brief van ons als u aan de beurt bent. De overheid bepaalt wanneer andere groepen aan de beurt zijn voor vaccinatie. Wij kunnen dat niet voor u veranderen. Meer informatie vindt u op coronavaccinatie.nl. U  kunt ook bellen met het landelijke informatienummer: 0800 1351.

  __________

  Coronamaatregelen in onze praktijk

  Het zal u niet zijn ontgaan dat ook wij extra veiligheidsmaatregelen moeten nemen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij vragen uw begrip en medewerking hiervoor.

  • Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk, maar
  • bel ons (079 341 12 55), of
  • stel uw vraag via www.Mijngezondheid.net. Of via de app op uw telefoon Medgemak.

  Check u alstublieft of wij uw juiste mailadres en mobiele nummer hebben om u te kunnen bereiken om u vragen te beantwoorden.

  NB: als wij u (terug)bellen naar aanleiding van uw vragen, dan ziet u niet ons telefoonnummer, wij bellen als "anoniem nummer". Neemt u een anoniem telefoontje alstublieft wel op als u ons een vraag heeft gesteld.

  We zijn ook bereikbaar voor niet-coronaklachten

  Momenteel gaat de zorg anders dan gewoonlijk. We merken dat mensen soms wegblijven. U kunt ons gewoon bellen. Wij zijn gewoon beschikbaar voor zorg die niet uitgesteld kan worden. Wij kunnen u op een veilige manier ontvangen. Wel lopen de contacten soms anders dan gebruikelijk. Zo doen we meer afspraken telefonisch of via videobellen. Bij het normale spreekuur bezoek in de praktijk, houden we zo veel mogelijk afstand. En zorg die kan wachten, laten we nog even wachten. 

  Heeft u gezondheidsklachten die plotseling zijn ontstaan, of die verergerd zijn, of twijfelt u of uw klachten nog wel kunnen wachten ? Bel ons dan voor overleg. Dan kunnen we samen met u bepalen wat voor u de beste zorg is. 

  Bloedafname of inleveren materiaal bij lab: alleen op afspraak

  Voor bloedafname en het inleveren van (lichaams)materialen zoals urine, werkt het lab momenteel alleen op afspraak. Hiermee wordt het aantal personen in de wachtkamers tot het minimum beperkt en kan de anderhalve meter afstand voor zowel patiënten als medewerkers worden gewaarborgd. Neemt u altijd uw aanvraagformulier, een geldig identiteitsbewijs, een geldig verzekeringsbewijs en uw mondneusmasker mee naar de afspraak. Bij al onze openbare bloedafnamelocaties is het dragen van een mondneusmasker verplicht.

  Wilt u een afspraak maken? Klik op deze link of scan onderstaande QR-code.

  Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij het maken van een afspraak? Bel dan het Klant Contact Centrum, te bereiken van 08:00 tot 17:00 uur op telefoonnummer 088 260 40 00.

  Scan de code om online een afspraak te maken bij het lab

  Opleidingspraktijk

  Onze praktijk is een opleidingspraktijk voor huisartsgeneeskunde via het LUMC. Dat betekent dat er op meerdere dagen van de week een arts in opleiding tot huisarts bij ons werkzaam is. Deze collega is al zelfstandig bevoegd basisarts die nu de driejarige opleiding tot huisarts volgt. Hij of zij komt een jaar in de praktijk en doet zelfstandig spreekuur onder supervisie. Wij hopen op deze manier een steentje bij te dragen aan het vormen van bekwame en enthousiaste nieuwe collega's en zodoende goede huisartsenzorg voor iedereen beschikbaar te houden. Mocht u liever een afspraak bij uw eigen huisarts willen, dan kunt u dit bij de assistente aangeven.

  Tips en links van uw huisarts

  Hieronder vindt u over verschillende onderwerpen tips en nuttige links om informatie over uw gezondheid te verzamelen. 

  Reizen naar het buitenland?

  Bereid u goed voor. Kijk op www.lcr.nl

  Is mijn gewicht goed?

  Bereken uw gewicht of het gewicht van uw kind.

  Is mijn alcohol gebruik gezond?

  Doe de test en kijk op www.minderdrinken.nl

  Ik wil stoppen met roken!

  Kijk op stop rokenU kunt ook meteen beginnen met stoppen! Meldt u aan bij de (online) groepstraining in Zoetermeer.

  Is er sprake van drugs gebruik?

  Wat zijn de risico’s van drugs gebruik, hoe herken ik het, hoe kom ik er van af, enz.

  Hoe voorkom ik SOA ?

  De beste manier is: levenslange monogamie, van beide partijen. Meer informatie over de risico’s en het voorkomen van SOA vindt u als u op de link klikt.

  Wanneer ga ik bevallen? (en meer informatie over zwangerschap)

  Klik hier om te zien wanneer u bent “uitgerekend”. Verder vindt u alle belangrijke informatie over zwangerschap en bevalling op de site van de beroepsorganisatie van de Nederlandse Verloskundigen

  Heb ik een verhoogd risico op Diabetes type II?

  Hebt u diabetes, dan kunt u zich aanmelden voor de groepstraining van Prisma.

  Heb ik COPD?

  Hebt u COPD, dan kunt u meer informatie krijgen op de bijeenkomsten die door het Longfonds worden georganiseerd.

  Wat is ASTMA?

  Meer informatie over astma.

  Psychische klachten ? Bang, boos, depressief, uitgeput…

  Maak vandaag nog een begin. “Eenvoudige” klachten kunnen op de praktijk bij de POH GGZ behandeld worden.

  Als vergeetachtigheid erger wordt….

  ….is er mogelijk sprake van dementie of de ziekte van Alzheimer.

  Hoe voorkom ik ongelukken door vallen ?

  Bekijk de fimpjes met oefeningen die u zelf kunt doen om het risico op vallen en de gevolgen daarvan te beperken (afkomstig van het Sophia Revalidatie centrum)

  Kijk ook hier en vindt alle informatie over dit onderwerp bij elkaar. Vooral de links en downloads onderaan en aan de rechterkant van de verschillende pagina’s zijn heel bruikbaar.

  Of:….

  Raadpleeg gewoon, ouderwets, digitaal, modern; van alle tijden en bij de tijd: uw huisarts…..

  Afspraak maken

  • Op werkdagen van 8:00-17:00 uur: bel 079 - 341 12 55
  • Bij spoed: bel 079 - 341 12 55, kies meteen keuze 1
  • Bij dringende vragen buiten kantooruren die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts: bel 079 343 16 00 (Huisartsenpost)
  +31793411255

  Online

  24 uur per dag mogelijk om afspraak in te plannen

  Afspraak maken

  Spoed

  Overdag op werkdagen
  079 - 341 12 55, kies meteen een 1 

  Avond/weekend/feestdagen

  Voor dringende zaken die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts, bel de Huisartsenpost:
  079 - 343 16 00

  Betrouwbare en onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid
  Thuisarts.nl is bedoeld voor iedereen die informatie zoekt over gezondheid en ziekte. Bijvoorbeeld als u wilt weten of u naar de huisarts moet gaan. De site wordt gemaakt door artsen.

   

  Bezoek www.thuisarts.nl

  Adresgegevens en openingstijden

  Hekbootkade 54
  2725 AR Zoetermeer

  Bereikbaarheid praktijk
  8.00 - 9.00 uur: bellen voor visite en consult op dezelfde dag
  9.00 - 12.00 uur: voor overige afspraken, opvragen van uitslagen en dergelijke
  12.00 - 13.00 uur: terugbelspreekuur (u wordt teruggebeld)

  Wilt u na 12.00 uur zo min mogelijk bellen? De assistente gebruikt de middagen ook voor andere geplande werkzaamheden. Hartelijk dank voor uw medewerking.

  Online diensten

  Wij bieden online diensten aan via MijnGezondheid.net (MGn). Log hieronder in met uw DigiD. Heeft u nog geen account of inloggegevens voor MGn? Klik op: aanvragen account. Meer informatie over MGn

  Aanvragen account

  Wat kunt u doen op MijnGezondheid.net (MGn)

  • Herhaalrecept
  • Berichten
  • Onderzoeksuitslagen
  • Afspraken
  • Mijn dossier

  Ketenzorg

  In ketenzorg werken zorgverleners samen om u de beste hulp te kunnen geven als u chronisch ziek bent. Er zijn verschillende zorgprogramma’s die u hier kunt bekijken.

  Hoe blijf ik gezond?

  U kunt zelf veel doen om gezond te worden en te blijven. Bijvoorbeeld gezond eten en stoppen met roken. Hier leest u hoe u gezond kunt leven en welke hulp u daarbij kunt krijgen.

  Medewerkers

  Mw. A.A. de Rooij - Grandia
  huisarts

  maandag, dinsdag

  portret huisarts De Rooij
  Mw. P.A.J. Lelieveld - van Reisen
  huisarts

  woensdag, donderdagochtend, vrijdag

  portret huisarts Lelieveld
  Mw. L.C. Blomaard
  huisarts in opleiding

  maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag

  portretfoto huisarts in opleiding Blomaard
  Angela Beij
  praktijkondersteuner somatiek

  maandag, dinsdag, donderdag

  portret poh Angela
  Shilpa Jagga
  praktijkassistente

  maandag

  portret praktijkassistente Shilpa
  Laura Molier
  praktijkassistente

  woensdag, donderdagochtend, vrijdag

  portret praktijkassistente Laura
  Sandra Ruttenberg
  praktijkassistente

  dinsdag, donderdagochtend, vrijdag

  portret praktijkassistente Sandra
  Petra Iedema
  praktijkverpleegkundige

  portret praktijkverpleegkundige Petra
  Dhr. F. Vreuls
  praktijkondersteuner GGZ

  dinsdag, donderdag

  Leonie van Velzen
  praktijkondersteuner jeugd

  Image

  hand met stethoscoop